Pyragas su vištiena ir pievagrybiais


Kai orų prognozės nedžiugina, mes važiuojam aplankyti kokį naują miestą. Šiandien lankėme St. Gallen, kuriame yra toks Džiaugsmo kalnas ir būtent ant jo buvo valgomas šis pyragas. Tolumoje matosi besikaupiančio lietaus debesys. 
Reikės:
~300 g rudųjų pievagrybių
~300 g vištienos filė
mėgstamų prieskonių 
pomidoro
aliejaus kepimui
iki 300 g skuoksniuotos tešlos
~100 g tarkuoto fermentinio sūrio
Gaminimas:
Supjaustyti file gabalėliais ir pabarstyti druska, pipirais, rūkytos paprikos milteliais ar kitais jūsų mėgstamais prieskoniais. Leisti pasimarinuoti bent pusvalandį. Susipjaustyti pievagrybius ir pomidorą. Apkepinti mėsą keptuvėje su aliejumi, sudėti grybus ir pomidorą ir troškinti kol išgaruos skystis. Jei masė niekaip netirštėja galima įdėti šaukštą miltų.
Įjungiame orkaitę ir nustatome 180 laipsnių temperatūrą. Tešla išklojame kepimo popieriumi padengtą skardą ir prieš sudedant įdarą leidžiame tešlai apie 10 minučių pakepti orkaitėje vienai, kad pasisluoksniuotų pyrago apačia. Įdarą tolygiai paskirstome ant tešlos ir kepame apie 35 min, kol gražiai paruduos pyrago krašteliai. Pabaigoje apibarstome sūriu ir paliekame dar 5 min išjungtoje orkaitėje. Tikriausiai skanus ir šiltas, bet mes gabenomės į pikniką ir valgėme šaltą kartu su šviežiais ridikėliais.

Komentarai

Populiarūs įrašai