Cukinijų blynai

Puiki alternatyva bulviniams blynams, nemažiau skanūs, gal šiek tiek sveikesni - cukinijų blynai. Sugalvojau kepti visiškai atitiktinai, parduotuvėje aptikus labai gražių jaunų cukinijų. Pasigamina irgi pakankamai greitai. Trys porcijos.
Reikės:
3 jaunų cukinijų
pilno grūdo kvietinių miltų
2 kiaušinių
2 v. š. mėgstamo aliejaus tešlai
druskos
pipirų
rūkytos paprikos prieskonių
aliejaus kepimui
grietinės
Gaminimas:
Sutarkuoti cukinijas burokine tarka ir leisti nuvarvėti skysčiui. Įmušti kiaušinius, sudėti prieskonius, įpilti mėgstamo aliejaus, (pvz. aš naudoju aliejų nuo paprikų, tinka aliejus ir nuo saulėje džiovintų pomidorų, ar jūsų mėgstamas sėklų/riešutų aliejus), išmaišyti. Miltų dėti tiek, kad tešla įgautų kepimui tinkamą konsistenciją, t.y. nebūtų per daug skysta. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėjė su aliejumi iš abiejų pusių po kelias minutes. Skanauti su grietine.

Komentarai

Populiarūs įrašai