Makaronai su feta ir pomidoriukais


Šį patiekalą jau tikrai visi esate matę internetuose, tikra TikTok sensacija! Aišku ir aš turėjau išbandyti. Manau, čia labiau vasaros patiekalas, nes bent jau man iš trijų rūšių pomidoriukų kuriuos pirkau, nepavyko išsirinkti pakankamai saldžių - tikriausiai ne sezonas... Pagamintas patiekalas nėra labai išvaizdus, todėl aš nufotkinau dar prieš pradedant produktus apdoroti. 
Reikės:
gabalėlio fetos sūrio
pomidoriukų (kuo saldesni tuo geriau)
kelių sklt. česnako
alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
makaronų
Gaminimas:
Į kepimo skardą įdedame fetos sūrį, pomidoriukų, neišlukštentas česnako skilteles, apšlakstome alyvuogių aliejumi, užberiame šviežiai maltų pipirų ir druskos, viską dedame į 200-230 laipsnių orkaitę 20-30 min, kol pomidoriukai gerokai suminkštės. Per tą laiką pasūdytame vandenyje išverdame makaronus (al dente). Išėmus orkaitės turinį česnakai turėtų lengvai išsivilkti iš savo luobelės, juos suspaudžiame šakute. Taip pat šakute sutriname pomidoriukus bei fetą, viską sumaišome. Šį padažą galime dėti ant makaronų viršaus arba tiesiog į kepimo skardą sudėti virtus makaronus ir gerai išmaišyti.

Komentarai

Populiarūs įrašai