Perlinis kuskusas su lašiša


Nuotrauka gal ir nesigavo pati gražiausia, bet jau skooooonis. Vaikai, mirsit iš gėrio... Tie žirneliai tai perlinis kuskusas - viso grūdo kruopos, kupinos B grupės vitaminų, organizmui itin naudingų mineralinių medžiagų bei maistinių skaidulų, kurios svarbios reguliuojant žarnyno veiklą. Taip skanu, kad rašau ir noriu jau eit pasišildyti porciją, kurią pasilikau rytojui.
Reikės:
nuo 250 g lašišos file (ar kitos mėgstamos ir tinkamos kepti žuvies)
pak. perlinio kuskuso (250 g)
pankolio
poro
~400 ml verdančio sultinio
2-4 sklt. česnako
3 v. š. grietinės
2 v. š. garstyčių
v. š. aliejaus
druskos
pipirų
Gaminimas:
Įmarinuokite žuvį taip kaip tai darote įprastai. Aš prieš kelias valandas ją apibarstau citrinpipiriais ir prieš dedant į orkaitę dar užberiu šiek tiek druskos. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai apkepinkite susmulkintas česnako skilteles, tuomet sudėkite pjaustytus porus ir pankolį. Pabarstykite druska, pipirais, ir pakepinkite ant vidutinės ugnies minutę kitą. Suberkite perlinį kuskusą, sudėkite grietinę, garstyčias, supilkite sultinį, ir viską išmaišykite. Leiskite skysčiui užvirti. Tada supilkite visą keptuvės turinį į kepimo skardą, panardinkite pamarinuotos žuvies gabalėlius, ją uždenkite folija, ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 20 minučių. Išimkite skardą iš orkaitės, nuimkite foliją, žuvies gabalėlius apverskite ir kepkite viską dar apie 10 minučių. Įkvėpimas iš NR.

Komentarai

Populiarūs įrašai