Cepelinai
Ir pagaliau tai įvyko! Pirmą karta gyvenime padariau cepelinus! Savarankiškai. Šiaip esu darius pas mamą, ar pas draugus, bet kad va taip imt ir pasidaryt namie - niekad. Yeepee! Nežinau ar greitu metu kartosiu, nes keblumas buvo tame, kad mes neturim nei bulvių tarkavimo mašinos, nei mėsmalės virtoms bulvėms sumalti, nei didelio puodo, žodžiu neturim praktiškai jokių įrankių cepelinams gaminti, bet sugalvojau kad reikia gaminti būtent cepelinus. Tai viskas užtruko tikrai ilgai. Bet bent jau skonis buvo tikrai geras! Dar kitai dienai apkeptų pietums liko. Mmmm. ~10 vidutinio dydžio cepelinų.
Reikės:
~20 vidutinio dydžio bulvių
~300 g maltos mėsos (aš naudoju kiaulienos/jautienos mix)
2 svogūnų
druskos
pipirų
~200 g šoninės
grietinės
2 v. š. krakmolo
Gaminimas:
30 % bulvių su lupena uždėti išvirti, atvėsus nulupti ir sumalti. Svogūnus supjaustyti ir vieną pasilikti pakepinti su šonine, kitą įdėti į mėsą. Mėsą paprieskoniuoti ir gerai išmaišyti. Užkaisti gerai padruskintą vandenį. Likusias bulves sutarkuoti, nusunkti. Nusunktas bulvių sultis palikti nusistovėti. Tarkuotas ir maltas bulves sumaišyti, padruskinti, papipirinti, įdėti krakmolo, gerai išmaišyti. Nupilti vandenį nuo nusunktų tarkių ir nusistovėjusį krakmolą sudėti į bulvių masę. Dar kartą viską išmaišyti. Paragauti tešlą - turi jaustis šiek tiek sūrumo. Formuoto cepelinus į vidų įdedant po šaukštelį mėsos. Dėti į verdantį vandenį. Į puodą dėti tiek cepelinų, kad jiems iškilus būtų įmanoma pamaišyti. Kai sudedame visus cepelinus ir puodas pradeda virti, verdame dar ~20 minučių. Per tą laiką pakepiname šoninę su svogūnu. Pateikiame su spirgučiais ir grietine.
Komentarai
Rašyti komentarą