Pyragėliai su šonine ir kopūstais
Ruošiamės važiavimui į Lietuvą, nors kai tokia situacija pasaulyje, tai neaišku ar išvažiuosim. Bet morališkai vistiek ruošiamės. Tai taip jau atsitiko, kad dabar izoliuojamės beveik dviems savaitėms nuo parduotuvių ir visų panašių žmonių lankomų objektų, ta proga aš padauginau užsipirkt kopūsto. Taigi vat ir gavos pyragėliai.
Reikės:
lakšto sluoksniuotos tešlos
šoninės (iki 125 g)
~penktadalio šviežio kopūsto
svogūno
kiaušinio
ghee sviesto
druskos
pipirų
Gaminimas:
Svieste apkepiname smulkintą svogūną, dedame šoninės gabaliukus, kai patirpsta riebaliukai sudedame smulkiai supjaustytą kopūstą (tiek kad tilptų įvynioti į turimą tešlą) ir troškiname kol kopūstas suminkštės, pagardiname druska ir pipirais. Šį įdarą galima pasiruošti iš anksto (pvz. iš vakaro). Atvėsusį įdarą dedame ant tešlos vienos pusės ir uždengiame kita. Šakute apspaudžiame kraštus. Aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame kol gražiai paruduos. Labai tinka užsigerti kefyru.
Reikės:
lakšto sluoksniuotos tešlos
šoninės (iki 125 g)
~penktadalio šviežio kopūsto
svogūno
kiaušinio
ghee sviesto
druskos
pipirų
Gaminimas:
Svieste apkepiname smulkintą svogūną, dedame šoninės gabaliukus, kai patirpsta riebaliukai sudedame smulkiai supjaustytą kopūstą (tiek kad tilptų įvynioti į turimą tešlą) ir troškiname kol kopūstas suminkštės, pagardiname druska ir pipirais. Šį įdarą galima pasiruošti iš anksto (pvz. iš vakaro). Atvėsusį įdarą dedame ant tešlos vienos pusės ir uždengiame kita. Šakute apspaudžiame kraštus. Aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame kol gražiai paruduos. Labai tinka užsigerti kefyru.
Komentarai
Rašyti komentarą