Pyragėliai su mėsa ir daržovėmis


Parašiau pyragėliai, nors pati tešlą padalinau į dvi dalis ir padariau du didesnius pyragus. Aišku, jei darysite kaip aš, pravėsusius galima juos supjaustyti gabalėliais. Taigi mažiau žaidimo su pyragėlių formavimu. Šis pyragas yra iš tų, kuriuos galima valgyti tiek šiltą tiek šaltą, bet mums skaniau buvo šaltas. Daržovių proporcijų nerašau, galit dėti tokias kokias mėgstate ir tiek kiek mėgstate, svarbu, kad pavyktų pyrago kraštus suspausti.
Reikės:
~150 g maltos mėsos
pakelio sluoksniuotos tešlos
paprikos
pievagrybių
tarkuoto sūrio
svogūno
kiaušinio
aliejaus
mėgstamų prieskonių
Gaminimas:
Keptuvėje su aliejumi pakepiname svogūną, sudedame maltos jautienos ir kiaulienos miksą, pakepiname, pamaišome, apibarstome maltos mėsos prieskoniais, sudedame smulkintą papriką, dar šiek tiek pakepinus sudedame pjaustytus pievagrybius. Kepame tol kol daržovės šiek tiek suminkštės. Įdarą dedame ant vieno tešlos krašto, pabarstome sūriu ir uždengiame kitu kraštu. Kraštelius suspaudžiame, pyragėlį aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 120 laipsnių orkaitėje su vėjeliu apie pusę valandos arba kol gražiai apskrus viršus. 

Komentarai

Populiarūs įrašai