Orkaitėje kepta lašiša

Ne ne.. Deja, taip ir nepradėjau valgyti įvairesnės žuvies. Ir nepradėjau valgyti jos daugiau, kad ir kiek kartų žadėjau. Lietuvoj jau buvau įpratus pirkti žalią išdarinėtą lašišą, ją susipjaustyti gabalais, du išsikepti iš karto, likusius užšaldyti. Gaudavosi, kad tikrai bent kartą ar du per mėnesį namie pietums žuvis. Šveicarijoj dar iš vis neteko pirkti šviežios žuvies, bet gal kada nors išdrįsiu. Užtai atradau šaldytą laukinę lašišą. Labai simpatiškai įpakuoti du vienodo dydžio gabaliukai mums kaip tik pietums su keptom bulvytėm. Anoks iš manęs ekpertas, bet nors ir šaldyta man labai patinka kokybė.
Reikės:
2 gabalėlių lašišos
2 bulvių
paprikos
šiek tiek aliejaus
raudonėlio
bbq ir garstyčių
druskos
pipirų
bulvių prieskonių
Gaminimas:
Lašišą iš vienos pusės aptepame bbq padažu ir garstyčiomis, iš kitos pusės pabarstome druska ir pipirais. Nuskutame bulves, supjaustome gabalėliais, dedame į kepimo indą, pabarstome bulvių prieskoniais, raudonėliais, apšlakstome aliejumi. Išmaišome ir dedame kepti į 150 laipsnių orkaitę. Kol bulvės kepa, susipjaustome papriką, pavartome besimarinuojančią lašišą.
Jau ne kartą esu rašius apie keistas čionykščias bulves, kurios kepa apie 1,5 val. Todėl bulves apie 45 min kepsiu vienas, tuomet sudėsiu kitus ingredientus (jei jūsų bulvės normalios ir 150 laipsnių karštyje iškepa per 45 min, galite iš karto dėti kartu su paprikomis). Po 45 min sudėkite susmulkintą papriką ir pamaišykite, vėl dėkite kepti. Dar už 15 min sudėkite lašišą ir kepkite apie pusę valandos. 

Komentarai

Populiarūs įrašai