Tinginys
O gal tiksliau reikėtų sakyt Tinginys Šveicariškai... Nežinau, nes Lietuvoj tikriausiai iš vis nesu tinginio gaminus, bet čia jau atkaliau receptuką, tai kai jau nusibosta šveicariška konditerija, šaunam tada į pardę ingredientų tinginukui. Ir šaldytuve stovi iki dviejų savaičių, tai tikrai nėra strioko greit suvalgyt.
Reikės:
400 g kuo paprastesnių sausainių
100 g juodo šokolado (kuo daugiau % kakavos tuo geriau)
pusė indelio/tūtelės kondensuoto pieno
pakelis sviesto (apie 180 g)
džiovintų vaisių (nebūtina)
Gaminimas:
Į puodą tirpinimui sudėti sviestą ir šokoladą, kol jie tirpsta sulaužyti sausainius į mažus gabaliukus ir sumaišyti su kondensuotu pienu bei džiovintomis spanguolėmis. Supilti sviesto/šokolado masę, gerai išmaišyti, formuoti norimo dydžio gabalėlius sviestinio popieriaus ar maišelio pagalba. Gerai suslėgti ir dėti į šaldytuvą. Geriausiai valgyti palaikius šaldytuve per naktį.
Komentarai
Rašyti komentarą