Saldžiarūgštė ("kinietiška") vištiena


Jau kuris laikas praktikuoju protarpinį badavimą, nes jaučiu, jog laikantis jo, galiu mažiausiai riboti savo poreikį įvairiems skoniams. Kartais galiu suvalgyti ir burgerį, ir cepeliną ir traškios vištienos. Ir gaminti žymiai įdomiau kai per daug nesuki galvos, kad gal geriau vietoje grietinės - lieso jogurto, vietoje bandelės - sausas traputis, vietoje bulvių ir ryžių garnyrui - vis tos pačios daržovės ir pan. Įkvėpimas iš AML. 
Reikės:
kelių vištienos filė gabalėlių
2 v. š. krakmolo 
druskos
pipirų
paukštienos prieskonių
aliejaus kepimui
šaldytų žirnelių
ryžių
sezamo sėklų
padažui:
4 v. š. pomidorų padažo
2 v. š. medaus
2 v. š. obuolių acto
šiek tiek sojos padažo
Gaminimas:
Vištieną supjaustome gabalėliais, sudedame krakmolą, druską ir pipirus, prieskonius. Viską gerai išmaišome, kad kiekvienas vištienos gabalėlis tolygiai pasidengtų. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame vištienos gabalėlius taip, kad jie tarpusavyje nesiliestų. Kepame kartas nuo karto vartydami gabalėlius apie 10 minučių – kol krašteliai gražiai apskrunda, o mėsa iškepa. Sudedame šaldytus žirnelius, uždengiame dangtį ir leidžiame kartu pakepti kol ruošime padažą. Indelyje sumaišome pomidorų padažą, medų, actą, sojos padažą. Iškepusią vištieną ir žirnelius apipilame padažu ir maišydami kaitiname keletą minučių, kol padažas sutirštėja. Apibarstome sezamo sėklomis. Patiekiame su virtų laukinių ryžių miksu.

Komentarai

Populiarūs įrašai