Plovas


Kai tik atsikraustėm į Šveicariją Ikėjoj nusipirkau stiklinį dubenį su dangčiu ale plovui gaminti. Tai nepraėjo nė metai ir prisiruošiau. Aišku plovas gavos toks ne itin tradicinis, na kaip jau man būdinga - nieko pagal originalų receptą negaminu. Aišku visai netikėtai gavosi kokios 8 porcijos... 
Reikės: 
~500 g kalakutienos file
iki 200 g ryžių
4 morkų
svogūno
5-7 pievagrybių
mažo dubenėlio konservuotų raudonųjų pupelių (nebūtina, bet daugiau baltymų)
apie pusės litro sultinio
mėgstamų mėsos prieskonių
3 v. š. kečupo
ghee sviesto kepimui
Gaminimas:
Mėsą supjaustome gabalėliais ir apibarstome paukštienos ir bbq prieskoniais, pakepiname keptuvėje su sviestu ir susmulkintais svogūnais. Iškeptą mėsą dedame į plovui gaminti skirtą kepimo dubenį (su dangčiu!) ir sumaišome su nevirtais ryžiais. Taip par svieste pakepiname sutarkuotą morką kartu su pievagrybiais bei kečupu. Sudedame keptas daržoves, konservuotas pupeles kartu su mėsa, dar kartą viską gerai išmaišome. Pilame sultinio tiek kad apsemptų visus ingredientus. Uždedame dangtį ir kepame apie valandą laiko 150 laipsnių orkaitėje, tuomet ištraukiame, permaišome, jeigu reikia dapilame sultinio ir dar paliekame kepti apie 15-20 min. Valgome su marinuotais/konservuotais agurkėliais.




Komentarai

Populiarūs įrašai