Naminis kebabas su chorizu

Aną savaitę nusipirkau keptuvę lavašams, tortilijoms, taip pat ji tinka ir mėsos kepsniams, tikriausiai ir daržovių kepsnelius iškeptų. Bet aš pirkau ją dėl naminių kebabų. Vadinu ją kebabkepsne. Todėl dabar bloge spėju atsiras galybė kebabų variacijų. Šiandien pradedam su tuo, kas sekmadienį likę šaldytuve (sekmadieniais parduotuvės pas mus neveikia). Proporcijų nerašau, nes tiesiog viskas pagal skonį, svarbu, kad nepridėtumėte tiek, kad kebabo nebesigautų susukti.
Reikės:
lavašų (aš naudojau tikruosius durum lavašus, kurie yra minkšti ir tinkami vyniojimui, t.y. lenkiant nesutrūksta)
salotos lapų
chorizo dešros
jelapenų
marinuotų agurkėlių
saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
tarkuoto sūrio
mėgstamų padažų
Gaminimas:
Lavašą ištepame bbq ir mango/kario padažu, viduryje kebabo per visą ilgį dedame produktus į vieną juostą: pabarstome sūrio, dedame suplėšytus pomidorus, smulkintus jelapenus, išklojame salotos lapus, tada supjaustytus agurkėlius, suplėšytą chorizo dešrą. Užlenkiame kebabo abu galus, tuomet prilaikant užlenkiame vieną laisvą šoną, tuomet kitą. Turi gautis sandarus stačiakampis. Dedame į keptuvę sūrio puse žemyn ir kepame kol abi pusės apskrunda. Galima valgyti vieną, ar jogurto padažu.



Komentarai

Populiarūs įrašai