Koldūnai

Kartais susimąstau kokio maisto iš Lietuvos man trūksta Šveicarijoje. Dabar į galvą ateina rūkyta višta ir žuvis, Hellmann's majonezas, kefyras, produktai iš varškės ir KOLDŪNAI! Rimtai, čia nėra tokio elementaraus dalyko kaip koldūnai! Nežinau, kaip jie be jo apsieina... Radom už 45 min kelio rusiškų prekių parduotuvę, tai ten buvo koldūnų, bet tiesa pasakius išsivirus valgiau ir sakiau skanu, bet labiau dėl to, kad buvau pasiilgus, o ne dėl to, kad būtų buvę tikrai labai skanu. Viskas, darau tam galą ir gaminu koldūnus namie! Gaunasi 52-55 koldūnai.
Reikės:
3 stiklinių miltų
350 g maltos mėsos (aš naudoju jautienos ir kiaulienos miksą)
stiklinės verdančio vandens
5 v. š. aliejaus
ciberžolės (nebūtina, bet aš mėgstu geltonesnes spalvos tešlą)
druskos
mėgstamų mėsos prieskonių
sultinio kubelio
sviesto
grietinės
šviežių krapų
Gaminimas:
Į miltus įdėti žiupsnelį druskos, šiek tiek ciberžolės, pilti aliejų ir išmaišyti. Supilti ką tik užvirintą vandenį ir greitais judesiais išmaišyti tešlą. Palikti kelias minutes atvėsti, tuomet išminkyti. Įdarą (mėsą) paprieskoniuojame žolelėmis, maltos mėsos prieskoniais bei rūkyta paprika. Kaip galime ploniau iškočiojame tešlą. Formavimui galite naudoti specialią formą arba apskritimus įspausti stikline. Į kiekvieną apskritimą dėti įdaro ir formuoti koldūnus. Šonus suspausti šakute (jei nenaudojame spec. formos). Tiek šviežius, tiek šaldytus dėti į verdantį su vandenį su kubeliu sultinio ir virti  apie 7 minutes. Patiekti su sviestu, grietine ir šviežiais krapais.

Komentarai

Populiarūs įrašai