Įdarytas sviestinis moliūgas

Jau antrus metus keliaujam į moliūgų šventę. Šveicarijoj, kur žmonės arčiau gamtos, labai populiarūs tokie dalykai kaip mugės, sodo šventės, ūkininkų susibūrimai. Net traktorininkai ir tie rengia savo fiestas. Žodžiu, prie kaimo žmonės. Pernai dar gal buvo nelabai drąsu, bet šiemet iš mugės jau grįžom nešini keliais moliūgiukais. Šį kartą gaminsiu sviestinį moliųgą.
Reikės:
nedidelio moliūgo
~150 g faršo
svogūno
šiek tiek fermentinio sūrio
pomidoro
kiaušinio
2 v. š. grietinės
druskos
pipirų
maltos mėsos prieskonių
aliejaus
parmezano patiekimui
Gaminimas:
Moliūgą perpjauname išilgai, pašaliname sėklas, šiek tiek išskobiame vidų, kad būtų vietos įdarui. Aptepame alyvuogių aliejumi, apibarstome druska ir pipirais ir dedame kepti į ką tik įjungtą orkaitę, nustatytą 180 laipsnių. Per tą laiką keptuvėje ant aliejaus pakepiname susmulkintą svogūną ir faršą. Pagardiname mėsos prieskoniais. Šiek tiek pravėsusią mėsą sudedame į dubenį, suberiame susmulkintą pomidorą, išskobto moliūgo vidų (taip pat pasmulkiname), įdedame grietinę, įmušame kiaušinį, įtarkuojame sūrio. Viską gerai išmaišome. Praėjus pusei valandos po moliūgo įdėjimo į orkaitę dedame įdarą į moliūgo vidų ir kepame dar apie 30 min, kol viršus gražiai apskrus. Apibarstome parmezanu.


Komentarai

Populiarūs įrašai