Keptos voveraitės (arba liaudiškai "Voverūškos")


Tas artėjančio rudens kvapas... Visi kas mane pažįsta žino, jog be proto mėgstu grybauti. Ne gyvenime, o miške. Kai birželio mėnesį trumpam grįžau į Lietuvą, net tada važiavom grybauti. Aišku net šungrybių neradom, bet vien tas pasivaikščiojimas miške ko vertas! O bet tačiau, Šveicarijoje vasaros pabaigoje galima nusipirkti lietuviškų voveraičių! Su šviežiom bulvėm... ir grietine... Kažkokia pasaka...
Reikės:
500-600 g voveraičių
šoninės pagal skonį
svogūno
ghee sviesto
grietinės
šviežių bulvių
2 v. š. pomidorų padažo
druskos
pipirų
šviežių krapų
Gaminimas:
Uždedame virti bulves. Voveraites nuvalome, didžiausias supjaustome į mažesniu gabalėlius. Neplauname. Svieste pakepiname svogūnus, sudedame šoninę. Šiek tiek pakepinę sudedame voveraites. Kepame apie 10 min, tuomet padruskiname, papipiriname, sudedame padažą, paliekame šiek tiek pasitroškinti uždengus keptuvės dangtį. Nupilame bulves, apibarstome šviežiais krapais, o voveraites gardiname grietine. O...M...G



Komentarai

Populiarūs įrašai