Vafliai su uogomis ir grietinėle

Kaip savaitgalis, taip namuose kas? O gi vafliai! Receptų ko gero galima rasti ir įmantresnių, bet mano kaip visad - kuo paprasčiau, tuo geriau. 4-5 vafliams -
Reikės:
4 kiaušinių 
šlakelio pieno
miltų (apie 4-6 v. š.)
1-2 v. š. cukraus (pagal saldumo pomėgį)
a. š. kepimo miltelių
kokosų aliejaus vaflinei patepti
purškiamos grietinėlės
uogų
Gaminimas:
Priklausomai nuo tingėjimo lygio galima atskirti baltymus nuo trynių, arba ne. Aš, jeigu labai skubu, tuomet neatskiriu, jeigu turiu laiko, tuomet atskirinėju. Nuo to priklauso vaflių purumas. Bet skonis išlieka toks pats. Taigi jei baltymus atskirinėjame, tuomet trynius išplakame su cukrumi, pilame šiek tiek pieno, dedame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišome. Tešla turi gautis riebios grietinės konsistencijos. Tuomet, išplakame baltymus iki standžių putų, atsargiai įmaišome į tešlą. Kepamę riebalais išteptoje vaflinėje. Jei baltymų neatskiriame, tuomet viską kartu išplakame, tešlos konsistenciją reguliuojame dapildami pieno ar dadėdami miltų. Turi gautis pakankamai tiršta. Valgome su mėgstamomis uogomis ir purškiama grietinėle.



Komentarai

Populiarūs įrašai