Bananų pyragas

Buvo laikai kai kiekvieniems pusryčiams valgydavau po bananą. Laikai praėjo, bet įprotis kartais jų nusipirkti išliko. Bėda, nes dažniausiai stovi stovi kol iš išorės pasidaro juodi ir niekas taip ir nesuvalgo. Bet nėra padėties be išeities, kepam bananų pyragą. Kaip tik iš gerai prinokusių bananų jis gaunas iš savęs saldus, todėl galima nebedėti jokio pridėtinio cukraus. Būtent todėl tikslių šio pyrago ingredientų gramais nerašau, nes viskas labiau pagal skonį. Norit saldžiau - daugiau džiovintų vaisių, norit nesaldžiai - vaisių ir cukraus iš vis nedėkit.
Reikės:
3 kiaušinių
2 bananų
šlakelio kokosų pieno
šiek tiek kokosų aliejaus
siklinė miltų 
kepimo miltelių
datulių
džiovintų spanguolių
vanilinio cukraus
Gaminimas:
Bananus sutrinti šakute, supilti ištirpintą kokosų aliejų, įmušti kiaušinius, suberti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir išmaišyti. Pieno įpilti tiek, kad tešla įgautų tirštos grietinės konsistensiją. Sudėti smulkintas datules ir spanguoles. Gerai išmaišyti. Kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje 120 laipsnių orkaitėje apie 1 val 30 min.

Komentarai

Populiarūs įrašai