Mac and Cheese arba makaronų apkepas


Taigi taigi kaip galvojat kas mane sugrąžino prie receptų rašymo? Ne kas kitas o COVID-19... Velniai jį rautų šitą brudą.. Kadangi jau antra savaitė sėdim namie ir visokios veiklos, kur pirmą savaitę atrodė dar visai fun, blėsta, tai va ir prisiminiau, kad senai bepildžiau receptų blogą. Iš tikro per tą laiką labai daug kažko naujo ir negaminau, nes labai daug keliaujam. Kadangi jau atsikraustėm į vieną iš gražiausių šalių Europoje, o gal net ir pasaulyje, tai pamatyti tikrai yra ką. Kaip tik savaitgalis, taip mes kuprines ant pečių ir kažkur varom. Bet gi užėjo šitas siaubingas reikalas. Labai tikiuosi, kad greit atėjęs greit ir išeis, linkiu visiems sveikatos, būkit namie, saugokit artimuosius, kurie labiau pažeidžiami ir tikėkimės greit vėl galėsim grįžti į normalų gyvenimą. Keep calm and stay positive! O dabar apie receptą.
Reikės:
pakelio makaronų
6 dešrelių (naudojau Vienos dešreles, man atrodo tai tiesiog paprastos pieniškos dešrelės, tik su mandru pavadinimu)
~150 g mėgstamo olandiško sūrio
pakelio tarkuoto parmezano (iki 250 g)
3 v. š. pomidorų pastos arba 5 v. š. pomidorų padažo
v. š. garstyčių
šiek tiek kečupo
Gaminimas:
Išverdame makaronus padruskintame vandenyje ir padaliname į dvi dalis. Pirmą dalį dedame į skardą, užpilame pomidorų padažu ir garstyčiomis, viską išmaišome. Beriame tarkuotą olandišką sūrį, ant viršaus išdėliojame gabaliukais pjaustytas dešreles. Galiausiai sudedame likusius makaronus, užpilame kečupo (taip kaip piltume padažą ant picos). Uždengiame folija ir dedame į ~120 laipsnių orkaitę. Po 40 min nuimame foliją ir apkepą apibarstome tarkuotu parmezanu. Dedame atgal į orkaitę ir už kelių minučių išjungiame. Seilė varva kai rašau receptą...

Komentarai

Populiarūs įrašai