Mac and Cheese arba makaronų apkepas
Taigi taigi kaip galvojat kas mane sugrąžino prie receptų
rašymo? Ne kas kitas o COVID-19... Velniai jį rautų šitą brudą.. Kadangi jau
antra savaitė sėdim namie ir visokios veiklos, kur pirmą savaitę atrodė dar
visai fun, blėsta, tai va ir prisiminiau, kad senai bepildžiau receptų blogą.
Iš tikro per tą laiką labai daug kažko naujo ir negaminau, nes labai daug
keliaujam. Kadangi jau atsikraustėm į vieną iš gražiausių šalių Europoje, o gal
net ir pasaulyje, tai pamatyti tikrai yra ką. Kaip tik savaitgalis, taip mes
kuprines ant pečių ir kažkur varom. Bet gi užėjo šitas siaubingas reikalas.
Labai tikiuosi, kad greit atėjęs greit ir išeis, linkiu visiems sveikatos,
būkit namie, saugokit artimuosius, kurie labiau pažeidžiami ir tikėkimės greit
vėl galėsim grįžti į normalų gyvenimą. Keep calm and stay positive! O dabar
apie receptą.
Reikės:
pakelio makaronų
6 dešrelių (naudojau Vienos dešreles, man atrodo tai tiesiog
paprastos pieniškos dešrelės, tik su mandru pavadinimu)
~150 g mėgstamo olandiško sūrio
pakelio tarkuoto parmezano (iki 250 g)
3 v. š. pomidorų pastos arba 5 v. š. pomidorų padažo
v. š. garstyčių
šiek tiek kečupo
Gaminimas:
Išverdame makaronus padruskintame vandenyje ir padaliname į
dvi dalis. Pirmą dalį dedame į skardą, užpilame pomidorų padažu ir
garstyčiomis, viską išmaišome. Beriame tarkuotą olandišką sūrį, ant viršaus
išdėliojame gabaliukais pjaustytas dešreles. Galiausiai sudedame likusius
makaronus, užpilame kečupo (taip kaip piltume padažą ant picos). Uždengiame
folija ir dedame į ~120 laipsnių orkaitę. Po 40 min nuimame foliją ir apkepą
apibarstome tarkuotu parmezanu. Dedame atgal į orkaitę ir už kelių minučių
išjungiame. Seilė varva kai rašau receptą...
Komentarai
Rašyti komentarą