Baklažanų ir pomidorų užkepėlė


Ok ok nuotrauka nesigavo baisiai graži. Bet užtai patiekalas gavosi skanus. Ne viskas kas gera, turi būtinai būt gražu. Nors teoriškai gal ir turėtų... Esu nemažai užkandukų su baklažanu čia postinus, bet šitas naujas, nes baklažanai ir pomidorai Šveicariški! :))
Reikės:
baklažano
2 pomidorų
kiaušinio
~ 150 g tarkuoto sūrio
v. š. majonezo
šiek tiek pieno
kelių griežinėlių jelapeno
kaparėlių
druskos
prieskonių
v. š. alyvuogių aliejaus
2 sklt. česnako
Gaminimas:
Baklažanus supjaustome apie 1 cm storio griežinėliais ir dedame į skardą. Padruskiname. Ant viršaus dedame griežinėliais pjaustytus pomidorus, paprieskoniuojame mėgstamais prieskoniais. Aš naudojau graikiškus sūrio prieskonius. Dubenėlyje išplakame kiaušinį, majonezą, pieną bei įspaustą česnaką. Užpilame ant pomidorų, dedame kaparėlius ir smulkintus jelapenus. Dedame kepti į 165 laipsnių orkaitę. Po 30 minučių užberiame sūrį, dedame atgal į išjungtą orkaitę, palaukiame kol sūris išsilydo ir galime skanauti. Skaniausia kai šiek tiek pravėsta ir užkepėlė įgauna standesnę konsistenciją.
Ačiū Jūratei už idėją!


Komentarai

Populiarūs įrašai