Batatų ir juodųjų ryžių troškinys

Pagaliau, pirmasis receptas iš Šveicarijos! Jau mėnuo laiko čia gyvenu ir bandau atrast naujus skonius, produktus, patiekalus ir galiausiai receptus. O bliūdelis mano rankų darbo! Prieš išvažiuojant iš Lietuvos dar suspėjau palankyti keramikos kursus ir nusilipdžiau sau tris daiktelius: dvi skirtingų dydžių lėkštes ir dubenėlį. Gal ir ne patys kruopščiausi gavos, bet svarbu mano rankom daryti!
Senai norėjau valgyti mažiau mėsos ir žiūriu, kad Šveicarijoje visai gerai gaunasi. Ne, ne vien dėl to kad ji čia kainuoja belekiek, bet kažkaip pastebėjau, kad jei valgau mėsos patiekalą, tai skaniausi man būna priedai prie jo, o ne pats pagrindinis mėsos gabalas. Tai kam tada iš vis jį valgyt? Na, bet gal mano žodžiai virs iliuzija, kai savaitės gale nuvažiuosiu į Lietuvą :D
Reikės:
v. š. sviesto
svogūno
4 batatų
~100 g sausų avinžirnių
~175 g sausų juodųjų ryžių
2 pomidorų
2 apelsinų
skardinės kokosų pieno
kelių sklt. česnako
šiek tiek imbiero
v. š. saldžiarūgščio padažo
malto kumino
maltos ciberžolės
druskos
pipirų
Gaminimas:
Išsiverdame juoduosius ryžius ir avinžirnius. Keptuvėje išlydome sviestą, dedame kubeliais smulkintą svogūną ir pakepiname kelias minutes. Tuomet įtarkuojame česnaką, imbierą, beriame kuminą, ciberžolę ir kepiname apie minutę. Dedame saldžiarūgštį padažą ir kubeliais pjaustytus batatus, supilame susmulkintus pomidorus ir apelsinus, beriame druskos ir pipirų, išmaišome. Uždengiame keptuvę ir leidžiame troškintis ant vidutinės ugnies apie 20 minučių kelis kartus pamaišant. Patikriname, ar batatai jau suminkštėjo. Jei ne, leidžiame dar troškintis, kol jie pilnai išverda. Į keptuvę (galima viską perdėti į didesnį puodą, jei turinys nebetelpa keptuvėje) pilame kokosų pieną, suberiame avinžirnius, uždengiame ir troškiname dar 5 minutes. Baigus troškintis sudedame juoduosius ryžius, viską išmaišome. Skanumynas! Įkvėpimas iš AML.

Komentarai

Populiarūs įrašai