Sushi
Aš grįžau! Ir nujaučiu, kad pradėsiu daugiau blogint ir receptint, nes už kelių savaičių keičiu gyvenamąją vietą ir spėju, kad kurį laiką turėsiu daugiau laisvo laiko. Nors žinant mane, aš niekada neturiu laisvo laiko. Vis ką nors prisigalvoju. Pvz. dabar lankau lipdymo iš molio kursus :D
Bet dabar apie maistą. Naikinu spintelių ir šaldytuvo atsargas. Radau marinuotų imbierų, turėjau augurkų ir jūros dumblių lapų. Patiekalas kaip ir aiškus. Naminiai, visiškai ne pagal aukščiausius standartus gaminti, ir visai iš žemiškų produktų randamų parduotuvėje.
Reikės:
5 lapų jūros dumblių
250 g sušių ryžių
100 g lašišos
šiek tiek kokybiškos krabų mėsos
1-2 agurkų
mėgstamo lydyto sūrelio
ryžių acto
cukraus
druskos
kilimėlio vyniojimui
wasabi krienų
sojos padažo
marinuoto imbiero
Gaminimas:
Paruošiam ryžius taip kaip parašyta ant pakuotės (verdam apie 10 min, supilame "marinatą": išmaišome a. š. cukraus, a. š. druskos, 5 v. š. ryžių acto, dar šiek tiek paverdame ir paliekame 15 min uždengtame puode), susipjaustome produktus, ryžius padaliname į 5 dalis, dedame ant jūros dumblių lakštų (2 cm iki vieno krašto paliekame be ryžių - šia vieta sulipinsime ritinėlį), dėliojame produktus bei tolygiai paskirstome tepamą sūrelį. Maisto kritikai tikriausiai mane pakabintų ant kryžiaus, bet aš naudojau nuo salotų likusį minkštą ožkos sūrį ir buvo žiaaauriai gerai. 2 cm paliktą dalį suvilgome vandeniu, kilimėlio pagalba sukame sušius, palikta dalimi užbaigdami sušį ir suklijuodami jūros dublių lakštų ritinėlį. Ritinėlius dedame į šaldytuvą šiek tiek pabūti, vėliau pjaustome ritinukais. Patiekiame su sojos padažu, wasabi ir imbierais pagal poreikį.
Komentarai
Rašyti komentarą