Kepta vištienos file ir daržovės


Šiaip nesu iš tų kurios Pintereste laikina visas maisto gamybos įdomesnes fotkes ar pan. Bet vis gi mano feed'e yra keletas sveikesnių patiekalų postintojų. Ir aną savaitę užmačiau žiauriai easy receptuką, kurį šiandien ir gaminu. Tikrai labai paprastas ir skanus!
Reikės:
4-6 bulvių
3 morkų
~0.5 kg vištienos file gabalėlių
~300 g pievagrybių
2 jaunų cukinijų
pusės svogūno
mėgstamų alyvuogių
kokio nors padažo su daržovėmis tinkančio vištienai (salsa, uncle bens ar pan.)
alyvuogių aliejaus
džiovintų čiobrelių
bulvių prieskonių
pipirų
kitų mėgstamų prieskonių
Gaminimas:
Į skardą dedame alyvuogių aliejumi, bulvių prieskoniais ir čiobreliu pagardintas bei į dvi/tris dalis supjaustytas bulves. Orkaitę jungiam ant 150 laipsnių. Po 15 min dedam taip pat pagardintas griežinėliais pjaustytas morkas. Vėl šauname kepti. Cukiniją pasipjaustom griežinėliais, ją taip pat ir vištieną apibarstome mėgstamais prieskoniais iš abiejų pusių, bei pagardiname pipirais. Traukiam skardą, dedame cukinijas, apšlakstome alyvuogių aliejumi, išdėliojame vištieną ir ant viršaus uždedame po šaukštelį padažo (per visą ilgį). Vėl šauname į orkaitę. Po 20 minučių likusioje skardos vietoje dedame pjaustytus paprieskoniuotus pievagrybius sumaišytus su svogūnu ir alyvuogėmis. Padidiname temperatūrą iki 170 ir dar kepame apie 15 min.


Komentarai

Populiarūs įrašai