Žuvienė
Gyveni žmogus ir mokais. Aš mokaus valgyt žuvį ir gamint patiekalus iš jos. Vakar dariausi profilaktinius kraujo tyrimus (gal kokius 15 tyrimų) įvertinti kasos, inkstų veiklą, kraujo riebalų bei cukraus kiekį, skydliaukės veiklą. Rezultatai geri ir noriu tikėt kad prie to prisidėjo dažnas žuvies valgymas (jei tai ir niekaip nesusiję tai tikėt nemaišo). Dabar dažnai nusiperkam skrostos žuvies ir pirmą kartą iš galvos viriau žuvienę.
Reikės:
žuvies galvos
perlinių kruopų (gramais nežinau kiek, bet buvo trys saujos)
morkos
svogūno
marinuotų ar raugintų agurkelių (kuo daugiau tuo rūgščiau)
kubelio sultinio
saldžiarūgščio padažo
mėgstamų prieskonių
šiek tiek ghee sviesto
grietinės
druskos
pipirų
Gaminimas:
Užkaičiame puodą su sultiniu ir pradedame virti kruopas. Galime jas užmerkti iš vakaro, tuomet reikės trumpiau virti. Kai kruopos bus beveik išvirę sudedame į puodą svieste su saldžiarūgščiu padažu apkepintą sutarkuotą morką ir susmulkintą svogūną. Pašaliname žuvies žiaunas ir sudedame į puodą. Kai puodas užverda pagardiname druska, pipirais. Po 20 minučių puodą išjungiame, ištraukiame žuvies galvą, "išmėsinėjame" ir valgomas žuvies dalis sudedame atgal į sriubą. Gardiname mėgstamais prieskoniais ir grietine.
Reikės:
žuvies galvos
perlinių kruopų (gramais nežinau kiek, bet buvo trys saujos)
morkos
svogūno
marinuotų ar raugintų agurkelių (kuo daugiau tuo rūgščiau)
kubelio sultinio
saldžiarūgščio padažo
mėgstamų prieskonių
šiek tiek ghee sviesto
grietinės
druskos
pipirų
Gaminimas:
Užkaičiame puodą su sultiniu ir pradedame virti kruopas. Galime jas užmerkti iš vakaro, tuomet reikės trumpiau virti. Kai kruopos bus beveik išvirę sudedame į puodą svieste su saldžiarūgščiu padažu apkepintą sutarkuotą morką ir susmulkintą svogūną. Pašaliname žuvies žiaunas ir sudedame į puodą. Kai puodas užverda pagardiname druska, pipirais. Po 20 minučių puodą išjungiame, ištraukiame žuvies galvą, "išmėsinėjame" ir valgomas žuvies dalis sudedame atgal į sriubą. Gardiname mėgstamais prieskoniais ir grietine.
Komentarai
Rašyti komentarą