Saldžiųjų bulvių brownie

Rytoj Valentino diena. Kaip ir jokių ypatingų šventimų nesu numačius, bet tai nereiškia kad nebus saldumynų ir šampano. Mano vyras nustojo valgyti gliuteno turinčius produktus, tai stengiuosi jo vengti virtuvėje (ne vyro, o gliuteno ta prasme :D). Labai šaunų receptą radau AML. Bet kadangi nemoku gaminti pagal receptus, tai pridėjau ko turėjau ir dar šiek tiek meilės artėjančios šventės proga. Ir štai nuostabus brownie!
Reikės:
2 batatų
~150 g riešutų sviesto (aš naudojau žemės riešutų)
~80 g juodo smulkinto šokolado
2 v. š. kakavos
saujos džiovintų spanguolių
kelių džiovintų abrikosų
2 v. š. Golden (ar kito) sirupo
Gaminimas:
Saldžiąsias bulves švariai nuplauname, pabadome šakute ir susukame į foliją. Kepame 180 laipsnių orkaitėje iki valandos. Kai saldžios bulvės iškepa ir šiek tiek pravėsta (bet dar yra šiltos), bulves nulupame ir jų minkštimą dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės, kad neliktų gabalėlių, o tekstūra būtų kaip tyrės. Į dubenį dedame visus ingredientus: saldžiųjų bulvių tyrę, riešutų sviestą, sirupą, šokoladą, kakavą. Labai gerai viską išmaišome. Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Dedame į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 30 minučių. Iškepusį brownį pilnai atvėsiname ir tik tuomet pjaustome.

Komentarai

Populiarūs įrašai