Avižinių miltų/dribsnių duona

Kaip jau minėjau paskutiniu metu ieškau alternatyvų produktams su gliutenu ir laktoze. Šiandien spintelėje aptikau smulkių avižinių dribsnių ir pabandžiau iškepti duoną. Suraitėm su paštetu ir neliko nė pusryčiams!
Reikės:
~250 g avižinių dribsnių
30 g mielių
2 kiaušinių
mėgstamų sėklų ir džiovintų vaisių (aš dėjau smulkintus abrikosus ir linų sėmenis)
šiek tiek mėgstamo aliejaus
šilto vandens
druskos
Gaminimas:
Avižinius dribsnius permalame maisto smulkintuve kad neliktų sveikų dribsnių ir masė labiau primintų miltus o ne dribsnius. Šiltame vandenyje ištirpiname mieles. Visus ingredientus sumaišome iki duoninės tešlos konsistencijos ir paliekame uždengtą šiltai pakilti apie 1-2 val. Kepame popieriumi išklotoje skardoje apie 1 val. 15 min. 150 laipsnių orkaitėje su vėjeliu. Pabaigoje viršų patepame aliejumi ir dar leidžiame šiek tiek apskrusti.

Komentarai

Populiarūs įrašai