Moliūgų sriuba
Kadangi jau prapjoviau moliūgą pyragui, tai dar iš vienos dalies viriau sriubą. Žiauriai skani gavos, tikriausiai dėl to, kad įkvėpimo sėmiaus iš Beatos. Gerai kad nemažai išviriau, bus puiki vakarienė kelioms dienoms.
Reikės:
850 g moliūgo
250 g šaldytų daržovių mišinio (morkos, petražolių šaknys, salierai ir porai)
grietinėlės (aš turiu 300 ml visam puodui)
1,5 l sultinio
parmezano skiedrelių, skrudintų moliūgų sėklų, ar žalumynų papuošimui (nebūtina)
svogūno
2 sklt. česnako
2 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
čiobrelių
Gaminimas:
Moliūgą nulupti, supjaustyti gabaliukais, svogūną nulupti ir ketvirčiuoti, česnako skilteles nulupti, bet nepjaustyti. Tada moliūgą, svogūną, šaldytas daržoves ir česnaką sudėti į skardą, apšlakstyti keletu šaukštų aliejaus, apibarstyti druska ir pipirais, čiobreliais. Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie valandą, kol suminkštės. Tuomet jau visas iškepusias daržoves sudėti į sultinį, pavirti dešimt minučių ir sutrinti sriubą su mikseriu. Pagardinti grietinėle ir sūriu/kepintomis moliūgų sėklomis/žalumynais.
Komentarai
Rašyti komentarą