Moliūgų pyragas
Šį savaitgalį buvo Helovynas, tai tikriausiai pirmą kartą taip visiškai jo nepaminėjau, nuėjau miegoti 9 valandą ir labanakt vaikučiai. Ir jokių nuoskaudų. Bet pagalvojau, kad iškepti ką nors iš Helovyno pagrindinio atributo vistiek galiu. Taigi pyragas.
Reikės:
~600 g moliūgo
3 kiaušinių
5 v.š. cukraus
pusė stkl. aliejus
2 stikl. miltų (aš naudojau stiklinę kvietinių paprastų ir stiklinę kvietinių pilno grūdo)
2 a.š. kepimo miltelių
a.š. cinamono
šiek tiek tarkuoto muskato
saujos smulkintų graikiškų riešutų
saujos razinų
200 ml grietinėlės (riebesnės plakimui)
a.š. vanilinio cukraus
~100 g juodojo šokolado
Gaminimas:
Moliūgą sutarkuokite ir nusunkite atsiradusias sultis. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Į kiaušinių masę supilkite aliejų ir vėl gerai išplakite. Sukrėskite tarkuotus moliūgus ir išmaišykite. Suberkite sumaišytus miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir tarkuotais muskato riešutais. Pagardinkite graikiškais riešutais ir razinomis. Sukrėskite pyrago masę į sviestu išteptą kepimo formą. Kepkite apie 1 val 20 min iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Įkiškite medinį pagaliuką patikrinti ar iškepė ir jei ant jo liko tešlos dar šiek tiek pakepkite. Kol pyragas kepa, išplakite grietinėlę su vaniliniu cukrumi. Išlydykite juodą šokoladą ir sumaišykite kiek atvėsusį, bet dar skystą su grietinėle. Aptepkite atvėsusio pyrago viršų.
Komentarai
Rašyti komentarą