Upėtakio piršteliai


Jau senai galvojau, kaip čia pagaminti kokį ale sveikesnį užkandį iš žuvies. Ir štai atėjo mintis apie žuvies pirštelius. Prisipažinsiu, jog ketinau juos volioti džiuvėsėliuose, bet kai jau atėjo laikas traukt džiuvėsius iš spintos, pamačiau, kad mano brangusis paskutinį kart gamindamas visus sunaudojo ir naujų neužpirko, todėl teko griebtis miltų.
Reikės:
~300 g. upėtakio file
2 kiaušinių
miltų (arba džiuvėsėlių)
žuvies prieskonių
tikka masala prieskonių
žuvies padažo
jūsų mėgstamo padažo piršteliams (majonezas, sūrelis, jogurtas ar bet kas į ką būtų galima pasidažyti pirštelius)
Gaminimas:
Vieną file pusę apibarstome žuvies prieskoniais ir apšlakstome žuvies padažu, kitą pusę tikka masala. Paliekam šiek tiek pasimarinuoti. Supjaustome 2-3 cm juostelėmis. Merkiam į kiaušinio plakinį, voliojam miltuose, kartojam ritualą ir dedam ant kepimo popieriaus. Kepam apie 40 min 150 laipsnių orkaitėje arba kol gražiai paruduos. Skanaujame su mėgstamu padažu.

Komentarai

Populiarūs įrašai