Pasta Carbonara


Prieš mažiau nei savaitę grįžome iš Nicos. Nors Prancūzija nėra labai didelė šalis, tačiau joje galima suskaičiuoti net 30 skirtingų maisto regionų. Tą lėmė geografinė Prancūzijos padėtis ir jos ryšiai su šalia esančiomis Italija, Ispanija, Belgija, Vokietija ir Šveicarija. Šį kartą atostogaujant teko susidurti su ryškia Italijos įtaka, užtai ir receptas makaronų.
Reikės:
~300 g makaronų
125 g šoninės (tiesiog nuostabi yra Lidl iškart supjaustyta, parsiduoda po du indelius iš karto)
2 kiaušinių
100 g. tarkuoto parmezano (bet kokio kieto sūrio)
5 v. š. grietinės
svogūno
2 sklt. česnako
sultinio kubelio
pipirų
druskos
Gaminimas:
Uždedame virti makaronus (al-dente) sultinio kubeliu pagardintame vandenyje, jokiu būdu neperverdame. Keptuvėje pakepiname šoninę, smulkintą svogūną ir česnakus. Atskirame dubenyje suplakame grietinę, kiaušinius, sūrį, šviežiai maltus pipirus bei druską. Išvirusius makaronus nupilame, sudedame kepintą šoninę ir pamažu pilame grietinės/kiaušinių/sūrio masę. Viską išmaišome, papuošiame žalumynais.

Komentarai

Populiarūs įrašai