Dorada


Vienas iš New Year's Resolution punktų - valgyti sveikiau. Kas yra sveikiau? Nu aišku, kad žuvis! Jau išmokau skaniai iškepti lašišą, bet kaip tyčia jos penktadienį nebuvo Lidl. Bet buvo skrostos dorados. Why not to try?
Reikės:
2 skrostų doradų
šaldytų daržovių
šiek tiek pievagrybių
garstyčių su grūdeliais
ghee sviesto
druskos
kelių sklt. česnako
žuvies prieskonių
pipirų
citrinos griežinėlio
petražolių
Gaminimas:
Doradas dar šiek tiek giliau įpjauname iš vidaus (kad pjūvis eitų per visą žuvį). Vidų pabarstome druska ir pipirais, taip pat ištepame garstyčiomis su grūdeliais bei išspaustu česnaku. Išorę apibarstome žuvies prieskoniais, apšlakstome citrinos sultimis. Prieš kepant į žuvies vidų dedame kelis gabalėlius sviesto bei smulkintų petražolių. Dedame kiekvieną žuvį ant atskiros folijos, uždedame mėgstamų šaldytų daržovių, pievagryvių, dar kelis gabalėlius sviesto ir sandariai suvyniojame. Kepame apie 30-40 min 180 laipsnių orkaitėje, po to atidengiame ir dar pakepame apie 10 min. Garnyrui naudojau ryžius su kariu ir špinatais.

Komentarai

Populiarūs įrašai