Vištiena kefyro marinate



Aną dieną vyras norėjo būti atseit geras ir paliko man stiklinę kefyro prie pusryčių. O aš kol atsikėliau, kol prisiruošiau valgyti... Paragauju. Nu koks gali būti šilto kefyro skonis? Nekažką. Taigi taip gimė idėja panaudoti kefyrą vištos marinavimui.
Reikės:
pusės stkl. kefyro
pakelio vištienos (blauzdelės, sparneliai ar pan.)
druskos
petražolių
kario
mėgstamų prieskonių
maišelio meksikietiškų šaldytų daržovių
grikių
sviesto
sojos padažo
Gaminimas:
Vištienos dalis užpilame kefyru, apibarstome smulkintomis petražolėmis, kariu, beriame druskos, pipirų, vištienos prieskonių. Leidžiame pasimarinuoti bent jau pusdienį (o man pavyko visas dvi dienas). Į skardą beriame grikius, tiek kad padengtų visą dugną. Užpilame vandeniu, kad visi būtų apsemti. Apšlakstome sojos padažu. Ant viršaus dedame šaldytas daržoves, apibarstome mėgstamais prieskoniais, o ant jų sudėliojame vištienos dalis. Uždengiame folija ir kepame apie pusę valandos 150 laipsnių temperatūroje. Nuimame foliją, dedame kelis sviesto gabalėlius (paskirstome tolygiai po skardą), padidiname temperatūrą iki 180-200 laipsnių ir dar kepame apie pusę valandos, arba kol gražiai apskrus vištienos dalys. Labai liuks, nes kartu pasigamina tiek keptos daržovės, tiek tobuli grikiai "prisigėrę" mėsytės ir daržovių skonių!

Komentarai

Populiarūs įrašai