Naminiai koldūnai



Kai vasarą atostogavom Lenkijos pajūryje, daug kartų teko ragauti jų žymiųjų pierogi. Gamina jie juos įvairių skonių, su įvairiais padažais ir priedais. Įdomiausi, kokius teko ragaut - su kariu, razinom ir dar užkepti sūriu. Skonis fantastiškas! Dar bevalgant prižadėjau sau ir vyrui, kad kažkokių panašių virtinių pabandysiu ir namie pagaminti. Ir štai nepraėjo nei pusė metų ... :D O jau miltų kiek visur... Bet esmė, kad koldūnai iš visadalių miltų!
Reikės: 
3 stkl. avižinių viso grūdo miltų
svogūno
~250 g kiaulienos faršo
petražolių
druskos
pipirų
mėgstamų prieskonių
5 v. š. aliejaus
stlk. verdančio vandens
Gaminimas:
Miltus persijoti, įdėti žiupsnelį druskos, pilti aliejų ir išmaišyti. Supilti ką tik užvirintą vandenį ir greitais judesiais išmaišyti tešlą. Palikti kelias minutes atvėsti, tuomet išminkyti. Gnybti tešlos kamuoliukus ir juos labai plonai iškočioti. Formavimui galite naudoti specialią formą arba išpjauti apskritimus stikline. Į kiekvieną dėti įdaro ir formuoti koldūnus. Avižinių miltų tešla nėra pati geriausia gražių koldūnų gaminimui, todėl mano koldūnčikai gavos tokie biškį huge :D
Įdarui renkuosi bet kokią maltą mėsą, pagardintą trupučių druskos, kitais mėgstamais prieskoniais, pipirais bei petražolėmis. Paruoštus koldūnus dedam šaldyti į kamerą, o norint gaminti, dedam į verdantį vandenį ir verdam 7-9 minutes. Patiekti su sviestu, grietine, galima užtarkuoti šiek tiek sūrio.

Komentarai

Populiarūs įrašai