Žemaičių blynai
Nai nai nai štai as po trijų savaičių atostogų… Darbe jaučiuosi kaip koks krabas :D Na gerai gerai aš nežinau kaip jie jaučiasi, bet turiu pasakyti kad prireiks laiko adaptacijai :) Taigi pabuvojau nuostabiojoje Kretoje kur prisiragavau visokiausių skanumynų ir gardėsių. Vargšės mano kelnės :D Keista bet labiausiai pasiilgau šaltibarščių ir cepelinų (o juk juos valgau gal tris kartus metuose). Grįžus aišku puoliau juos gaminti! Mmmmm… Cepelinai cepelinams, bet va liko nuo jų virtų bulvių ir faršiuko. Taigi puikus pradas žemaičiams ;)
Reikės:
maltų virtų bulvių
kiaušinio
miltų
maltos mėsos
svogūnų
druskos
pipirų
taukų (aš naudojau likusius nuo cepelininių spirgučių)
aliejaus
Gaminimas:
Pasiruošiame bulvių masę: į maltas bulves įmušam kiaušinį, dedam kelis šaukštus miltų (žiūrėti pagal situacija, kad masė nebūtų labai lipni prie rankų). Aš įbėriau dar šiek tiek prieskonių bulvėms, bet nebūtina. Į faršiuką įpjaustome svogūno (kiek kas mėgsta), padruskinam papipirinam (o mano atveju jau viskas buvo padaryta, nes mėsytė likus nuo cepelinų). Suformuojam iš mėsos kotletukus (tokio dydžio ir tiek kad nebūtų nei per daug nei per mažai turimoms bulvėms). Po kelias minutes apkepam iš abiejų pusių keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Paliekame šiek tiek pravėsti. Tada bulvių masę padaliname į lygias dalis (pagal kotletukų skaičių) ir apvelkame kotletukus bulvių mase. Aš tiesiog ėmiau bulvių masės rutuliuką, jį išminkiau delno dydžio, viename jo gale dėjau kotletuką ir užklojau kitu galu. Gavosi tokie trikampiukai žemaitukai. Kepam taukuose kol gražiai apskrunda. Valgome su grietine (galima ir su spirgučiais jei tokių turit).
Komentarai
Rašyti komentarą