Vištiena kokose



Labai gaila, kad Paleo neleidžia valgyti manų kruopų (ir apskritai jos visiškai nenaudingos organizmui, nors močiutės visuomet sakydavo “valgyk manų košę - sveika!”), nes vištienos krūtinėlė paniruota manuose yra kažkas tooookio. Čia aišku pasakiau receptą nukopijuotą iš vieno kolegos, bet tikiuosi jis nesupyks :) O be to šiandien visai ne iš manų gaminsim :P Nardinsim vištelę į kokosą.
Reikės:
vištienos file (gabaliukų pagal poreikį)
kokoso drožlių (iki 100 g)
šiek tiek saliero stiebų
4-5 džiovintų pomidorų
1 morkos
mėgstamų prieskonių
ghee sviesto
makadamijų riešutų aliejaus
Gaminimas:
Vištienos gabaliukus pamarinuojam su druska, pipirais, kariu, mairūnu ir lašeliu makadamijų riešutų aliejaus (nemažiau nei valandą). Tada kiekvieną gabaliuką apvoliojam kokoso drožlėse ir dedam į keptuvę su įkaitintu ghee sviestu. Apkepam iš abiejų pusių, dedam į 4 dalis supjaustytus džiovintus pomidorus, uždengiam keptuvę ir patroškinam. Jeigu pradeda svilti, įdedam dar sviestuko arba įpilam šiek tiek vandens. Sudedam pjaustytą saliero stiebą ir dar šiek tiek patroškinam. Pačiam gale įdedam pjaustytą morką (morka keptuvėje turi būti ne ilgiau nei keletą minučių, kad išliktų traški). Bon appetit!

Komentarai

Populiarūs įrašai