Trinta morkų sriuba


Taigi dabar tapau viena iš tų pasinešusių ant daugiafunkcinių puodų. Ir aš tokį gavau dovanų ir dabar viską (na gerai beveik viską) gaminu jame. Rezultatai man tikrai patinka. Gaminau daug troškinių, kepiau pyragą, viriau barščius, dariau rizotą, n skaičių pastų (makaronų) ir viskas tikrai buvo labai skanu. Šiemet užderėjo nemažai morkų, nors šiaip aš jų virtų nemėgstu, bet pasirodo sriubai puikiai tiko ir patiko :) Tiesa, receptėlis tinka ir gaminti naudojantis normaliais rakandais, t.y. keptuve ar paprastu puodu :D
Reikės:
~500 g morkų
1 svogūno
5 skilt. česnako
1 pomidoro
2cm*1,5cm dydžio imbiero šaknies
1 l sultinio
1 didelio antaninio obuolio (rūgštaus)
šaukšto citrinos sulčių
druskos
1 a. š. kokoso aliejaus
mėgstamų prieskonių
sauja nesaldintų kokoso traškučių
~70 ml kokoso grietinėlės
Gaminimas:
Kepimo funkciją nustatome 8 minutėms. Supjaustome svogūną, česnaką ir imbierą ir dedame keptį į ištirpintą kokoso aliejų. Kai svogūnai pasidarys permatomi, sudėti supjaustytas morkas, pomidorą, obuolį, citrinos sultis, šiek tiek pakepinti. Pabarstyti druska, piri piri mišiniu, kariu ir rūkyta paprika. Užpilti viską sultiniu ir įjungti troškinimo rėžimą 55 min. Kol morkytės minkštėja stebuklingame puode, imame ne tokią stebuklingą keptuvę ir joje pakepiname kokoso traškučius (sausoje keptuvėje). Kepant maišome, kol visi šiek tiek paruduoja, tada apibarstome druska ir suberiame į dubenėlį atvėsti. Kai sriubytė išsitroškina perpilame ją į puodą, kuriame būtų patogu naudoti trintuvą. Triname kol nebelieka sveikų morkų gabaliukų, pilame kokoso grietinėlę, išmaišome. Patiekiame apibarstytą kokoso traškučiais.

Komentarai

Populiarūs įrašai