Trinta moliūgų sriuba



Šią savaitę kardinaliai pasikeitė mano meniu. Pusryčiams nebevalgau salotų su lašiša, o pietums troškinio. Kodėl? Nes NUSIBODO :D Šią savaitėlę pusryčiams jautienos faršo ir daržovių apkepas, o pietums bus moliūgų sriubytė :P Vat taip vat! Kol buvau treniruotėj ir po jos ilsėjausi baseine puodas man išvirė sriubą :D
Reikės:
~200 g moliūgo
1 morkos
sk. česnako
1 mėlyno svogūno
v. š. ghee sviesto
mėgstamų prieskonių
~100 ml kokoso pieno
vandens
mėtų lapelių
Gaminimas:
Na aš aišku vėl gaminau su savo fantastišku puodu, bet lygiai taip pat galima ir paprastoje keptuvėje. Į įkaitintą keptuvę (pas mane šiuo atveju buvo FRY funkcija apie 5-7 min) su ghee dedame susmulkintą svogūną ir česnaką. Apkepam kol suminkštėja, dedam supjaustytą moliūgą, morką, mėtų lapelius, pilam vandens (o geriausiai būtų pasiruošto sultinio), druskos, piri-piri mišinuko ir troškinam kol daržovės suminkštės. Pakeičiame programą į STEW ir troškiname (arba tiesiog uždengiame keptuvės dangtį ir troškiname apie 20-30 min) apie valandą laiko. Tuomet supilame sriubą į patogesnį trinimui indą ir sutrinam kad neliktų sveikų daržovių gabaliukų. Pilame kokoso pieną, išmaišome ir skanaujame :)

Komentarai

Populiarūs įrašai