Tortilijos
Kine aną dieną pamatėm tokią reklamą, kad net seilė nutįso. Prieš filmą taip skaniai nuteikė, detaliai parodė kaip tako vištieną pasidaryt ar kažką tokio. Bet kažkaip išėjom ir pamiršom. Sekantį kartą kine vėl ta pati reklama. Žodžiu ji buvo mano tortilijų įkvėpėja :) Nerašau kiek detaliai kokių daržovių dėjau (nors šiaip jau matosi foto), nes iš tikro reik nepadaugint (ką aš padariau) nes kitaip tortilijos nesusivynios. Reikia žiūrėti pagal blynų dydį, kad būtų kaip užlankstyt įdarą. Išeitis turėti daugiau blynų (atsargai), bet tada gresia apsiėdimas :D
Reikės:
tortilijų blynų
~500 g vištienos
tako prieskonių
salotų lapų (aš galvojau naudosiu paprastą salotą, bet radau šaldytuve pekino likučius, agurgo galą ir garžgarsčių, tai juos tiesiog susmulkinau ir apibarsčiau garstyčių milteliais)
svogūnų
uncle bens padažo (nebūtina)
pomidorų
paprikų
ghee sviesto kepimui
padažui: avokado, druskos, mėgstamų prieskonių, grietinės ar majonezo (mano atveju abiejų po šaukštą)
Gaminimas:
Vištieną susmulkinam gabaliukais ir apibarstom tako prieskoniais. Paliekam keliom valandom pasimarinuoti. Tada apkepam ghee svieste, dar įdedam kartu pakepti paprikas ir svogūną. Susipjaustom pomidorus, pasiruošiam salotas ir padažą (tiesiog sublenderiuojam avokadą ir grietinę su prieskoniais). Ištepam blynus padažu, galime paskaninti uncle bens ir tuomet jau sluoksniuojam įdarą kaip širdis geidžia, suvyniojam į kebabo formą ir dar įdedam šiek tiek paskrudinti į orkaitę (idealu butų pastačius, kad neišbėgtų padažas, bet jei gerai suvyniojot galit ir guldyt). Na bent jau mano toks planas buvo, bet kadangi prisigaminau per daug įdaro tai joks kebabas man nesigavo, kepiau orkaitėj tiesiog susmaigsčius pagaliukais, kad išliktų forma. Na bet vistiek buvo labai skanu :)
Komentarai
Rašyti komentarą