Sūrios bandelės



Šiandien už lango niūrokas sekmadienis… (kada jis buvo kitoks?) Smagu ilgiau pagulinėti lovoj, paskaityti knygą, peržvelgti naujienas. Bet artėja pietų metas, o šaldytuve aišku nieko įdomaus. Savaitgalio idėja - sūrios bandelės.
Reikės:
pakelio sluoksniuotos tešlos (4 lapeliai)
dešros (dešrelių, saliamio, kumpio, šoninės ar dar ko - visiškai nėra svarbu)
lydyto sūrelio (aš turiu kietos konsistencijos sūrelį auksinėje folijoje, jį patogu pjaustyti lygiomis dalimis)
majonezo
žalumynų
kmynų
aliejaus skardai patepti
Gaminimas:
Neatšildytus tešlos lakštus ištepame lydytu sūreliu. Dešrą sutarkuojame, įdedame žalumynų, įberiame kmynų, sudedame majonezą, viską išmaišome. Gautą masę padaliname į 4 dalis. Patikriname ar tešla jau šiek tiek atšilo (kad būtų galima ją suvynioti). Dešros ir žalumynų masę tepame ant tešlos, palikdami viename krašte 2-3 cm neteptą plotelį (jis bus naudojamas ritinio suklijavimui). Iš paruošto tešlos lakšto sukame ritinį. Kruopščiai priklijuojame lakšto pabaigą. Pjaustome skrituliukus ir dedame į aliejumi išteptą skardą. Kepame 120 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos.

Komentarai

Populiarūs įrašai