Šparaginės pupelės
Pirmiausiai gal reikėtų aprašyti šio recepto pradininką, nuo kurio kilo mintis perdaryti jį į Paleo ir kuris deja buvo šimtą kartų skanesnis.. Liūdesėlis :((((( Taigi trumpai: išsiverdame norimą kiekį šparaginių pupelių, paliekame pravėsti, įkaitinam keptuvę su sviestu (nepagailėti), dedam supjaustytas pupeles ir gerai apkepiname, pabarstome druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais, dedame kelis v. š. maltų džiuvėsėlių (kad pasidengtų visos pupelės), išmaišome, išjungiame keptuvę, įdedame kelis v. š. grietinės, gerai išmaišome ir skanaujam. Rimtų rimčiausiai galima net ranką nusigraužti koks neapsakomas skonis!!! :D Betgi Paleo neleidžia nei džiuvėsėlių, nei grietinės… Todėl…
Reikės:
norimo kiekio šparaginių pupelių
jelapeno pipirų (marinuotų, kelių skrituliukų)
mėgstamų prieskonių
mėgstamų žolelių
ghee sviesto
kokoso pieno (geriau tiktų grietinėlė, bet pas mane deficitas)
Gaminimas:
Beveik identiška senajam receptui - pupeles išverdam, dedam į įkaitintą sviestą kepti, gerai paskrudinam, įdedam supjaustytus jelapenus, apibarstom druska, raudonėliu, rūkyta paprika. Dar šiek tiek pakepinę, pilame kokoso pieną, uždengiame dangtį ir truputį patroškiname. Na štai ir viskas. Nežinantiems pirmojo receptėlio skonio ir šitas turėtų būti tikrai super ;)) Bet pradininkas vistiek neprilygstamas :) Gal kada nors pavyks sugalvoti kuo pakeisti džiuvėsėlius bei grietinę ir aprašysiu naują Paleo šedevrą :D
Komentarai
Rašyti komentarą