Šonkauliukai su salotomis ir slyvų džemu


Vėsta orai ir to pasekoje norisi valgyt riebiai ir sočiai. O man tai puikiai sekasi :D Kadangi dabar beveik viską gaminu savo nuostabiajam puode, tai šįkart net ir šonkauliukai tiesiai iš jo!
Reikės:
~1 kg šonkauliukų
mėgstamų prieskonių
v. š. garstyčių
druskos
pipirų
alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Šonkauliukus supjaustome norimo dydžio gabaliukais, įtriname druska, pipirais, rūkyta paprika, aptepame garstyčiomis ir leidžiame pasimarinuoti bent kelias valandas. Dedam į puodą, nustatom temperatūrą - 180 laipsnių, pasirenkam funkciją BAKE ir kepam apie 40 min. Bent jau aš tai kelis kartus apverčiau šonkauliukus, nes tie kurie buvo puodo apačioje labiau apskrudo.
Salotoms naudojau viską ką radau šaldytuve: morką, skiltelę moliūgo, antaninį obuolį, salotų lapus, papriką, sezamo sėklas, porą, druską, pipirus, alyvuogių aliejų, v. š. citrinos sulčių.
Slyvų džemą viriau pati, be cukraus (bet deja su saldikliu): 1 kg slyvų, 2 v. š. 100 % kakavos ir saldiklio (stevia) pagal skonį. Viriau apie 1,5 val su funkcija JAM. Puikiai tinka prie mėsos.

Komentarai

Populiarūs įrašai