Šaltibarščiai
Artėja agurkų sezonas! Parduotuvėse jau galima nusipirkti šviežių, mes suskubome taip ir padaryti. Taigi, pas mus šią savaitę šaltibarštukai. Buvau jų labai pasiilgus. Ir gėles priderinau (netyčia). 6-šioms porcijoms
Reikės:
3-5 agurkų
krapų
svogūnų laiškų
0,5 l stiklainio marinuotų burokėlių
2 pak. kefyro
1 pak. pieno
3 kiaušinių
druskos
cukraus
Gaminimas:
Kol pjaustysime ingredientus uždedame virti kiaušinius (kietai). Į didelį puodą dedame supjaustytus agurkus, svogūnus ir krapus (šių kas kiek mėgsta). Pilame pieną, kefyrą, dedame visą stiklainį burokėlių, išmaišome. Dedame pora šaukštelių cukraus ir vieną šaukštelį druskos. Išmaišome, paragaujame ir jeigu trūksta saldumo ar sūrumo dar pasiskaniname pagal save. Padarginame smulkintu kiaušiniu (dviems porcijoms - 1 kiaušinis).
Komentarai
Rašyti komentarą