Salotos su tunu
Nesu labai didelė salotų mėgėja. Aišku visai kitas reikalas jei tos salotos pagardintos vištiena ar tarkim kokia rūkyta lašiša. Mmmm… Žodžiu žoleėdis iš manęs prastas. Todėl šiandien kaip pagrindinis pagardinimo elementas į trasą eina tunas. Saločikės su tunu sekmadienio pusryčiams. Gal ir neblogai :)
Reikės:
pusės skardinės tuno sūryme
pusės paprikos
2 pomidorų
trečdalio ilgojo agurko
pusės mėlynojo svogūno
šiek tiek poro (nebūtina)
3 lapų aisbergo salotos
alyvuogių
avokado
saujelės graikinių riešutų
šiek tiek mėgstamų sėklų
a. š. makadamijų riešutų aliejaus
a. š. garstyčių
mėgstamų prieskonių ir žalumynų
Gaminimas:
Į nemažą indą (kad vėliau būtų patogu maišyti) dedame supjaustytą svogūną, porą, alyvuoges, pomidorus, papriką, agurką. Įkrečiame tuną. Apibarstome druska, kariu, žolelėmis. Ant viršaus suplėšome aisbergo salotos lapus. Iš avokado, aliejaus, riešutų, sėklų ir garstyčių pasigaminame padažą (tiesiog viską sublenderiuojam). Dedam ant salotų, apibarstom žalumynais. Vuolia!
Reikės:
pusės skardinės tuno sūryme
pusės paprikos
2 pomidorų
trečdalio ilgojo agurko
pusės mėlynojo svogūno
šiek tiek poro (nebūtina)
3 lapų aisbergo salotos
alyvuogių
avokado
saujelės graikinių riešutų
šiek tiek mėgstamų sėklų
a. š. makadamijų riešutų aliejaus
a. š. garstyčių
mėgstamų prieskonių ir žalumynų
Gaminimas:
Į nemažą indą (kad vėliau būtų patogu maišyti) dedame supjaustytą svogūną, porą, alyvuoges, pomidorus, papriką, agurką. Įkrečiame tuną. Apibarstome druska, kariu, žolelėmis. Ant viršaus suplėšome aisbergo salotos lapus. Iš avokado, aliejaus, riešutų, sėklų ir garstyčių pasigaminame padažą (tiesiog viską sublenderiuojam). Dedam ant salotų, apibarstom žalumynais. Vuolia!
Komentarai
Rašyti komentarą