Šakšuka

Labas rytas! Štai ir vėl šeštadienis, vėl pusryčių metas ir vėl neaišku ką valgyti… Meluoju! Šįkart receptėlis jau nuo ketvirtadienio sukasi galvoje ir mintyse vis tobulinamas. Taigi šeštadieniui - didingoji Šakšuka. Šakšuka - iš šiaurės Afrikos į Izraelį atkeliavęs patiekalas Tel Avivo kavinėse dažnai gaminamas vien pusryčiams. Aš be abejonės modifikavau receptą pagal save. O gavosi tiesiog masterpiece!
Reikės:
4 pomidorų
1 v. š. ghee (lydyto) sviesto
1 svogūno (aš dėjau pusę svogūno ir šiek tiek poro)
3 skilt. česnako
4 kiaušinių
saujelės datulių (džiovintų)
pusės paprikos
3-5 pievagrybių
druskos
pipirų
kumino
saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelių
kario
žalumynų papuošimui
Gaminimas:
Išlydytame ghee svieste pakepiname svogūnus (ir porus), kai suminkštėja įspaudžiame česnakus, šiek tiek pakepinę sudedame pjaustytus grybus, susmulkintas datules. Patroškiname. Sudedame supjaustytus pomidorius ir paprikas, paliekame pasitroškinti. Suberiame prieskonius. Kai masė šiek tiek sutirštėja (išgaruoja vanduo) ją tolygiai paskirstome keptuvėje, tada padarome 4 duobutes, palaukiame kol jose prisirinks skysčio ir į kiekvieną duobutę įmušame po kiaušinį. Paliekame troškintis (uždengę keptuvę) ant sumažintos ugnies. Kai trynys apsitraukia baltymu padidiname ugnį ir troškiname pagal poreikį (tiems kas mėgsta skystus trynius užteks minutės ar kelių). Viskas! Pagal išbadėjimo laipsnį įsidedame į lėkštę stengiantis neatskirti kiaušinio nuo daržovių. Patiekiame apibarstę žalumynais. Nerealiai...

Komentarai

Populiarūs įrašai