Pyragėliai su grybais



Pyragai pyragėliai! O dar su grybais! Fantastiškai skanu ir visai paprasta pagaminti. Ypač dera kartu su balta mišraine :D
Reikės:
1-2 pak. sluoksniuotos tešlos (kur pakelyje 4-6 lakštai)
virtų grybų (priklausomai nuo to ar mėgstate su daug įdaro, taip pat kiek pyragėlių norite iškepti)
svogūno
kečupo
sviesto arba aliejaus
druskos
pipirų
Gaminimas:
Susimalame virtus grybus (tiks visokie - ir pačių rinkti miške ar pirkti parduotuvėje). Tešlos lakštus dedame ant stalo vieną nuo kito atskirtus ir paliekame atšilti. Tuo tarpu gaminamės pyragėlių įdarą. Įkaltiname keptuvę su aliejumi, dedame supjaustytą svogūną, pakepame kol suminkštės. Dedame maltus grybus, kepame. Įdedame 1-2 šaukštus kečupo, druskos, pipirų. Paragaujame ar netrūksta skonio. Jei mėgstate ar turite mažokai grybų galite įtarkuoti morką. Tokiu atveju ją taip pat reiktų pakepinti kol suminkštės. Leidžiame įdarui šiek tiek atvėsti. Supjaustome tešlos lakštą į 4 dalis, rankose šiek tiek patampome į ilgį ir plotį, dedame po šaukštelį įdaro, suspaudžiame kraštus ir dedame į riebalais pateptą skardą. Taip padarome su visais tešlos lakštais. Šaunam į 150 laipsnių orkkaitę, kepame kol viršus gražiai paruduos.

Komentarai

Populiarūs įrašai