Pica by Agnishka ;)
Skaniausia mano valgyta pica aišku buvo Italijoje… Bet! Neblogą galima pasigaminti ir patiems namuose.
Reikės:
Picos padas
9 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 pak. sausų mielių, arba pusė pak. mielių kubelio
3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus (paprasto aliejaus skardai patepti)
truputėlis šilto vandens
druskos
cukraus
galima dėti džiovintų bazilikų ar kitų žalumynų
Pado užtepimas
pomidorų padažas
majonezas
Picos viršus
Galima dėti viską ką tik mėgstate, būtent tuo naminė pica ir puiki, nėra nemėgstamų ingridientų! Aš renkuosi:
dešra, saliamis arba kumpis
sūris
pievagrybiai
svogūnai
paprika
Gaminimas:
Šltame vandenyje ištirpiname mieles, įpilame aliejaus, druskos, cukraus, višką išmaišome, sudedame miltus ir išminkome iki vientisos tešlos. Vandens reikėtų nepadauginti, visuomet geriau dapilti, nes išpilti jau neišeis :) Apie valandą laiko paliekame uždengtą tešlą kilti šiltoje vietoje. Išlikus tešlai kočiojame ją iki skardos formos, dedame į skardą išteptą aliejumi. Ant viršaus tolygiai paskirstome pomidorų padažo ir majonezo mixą. Galime pabarstyti mėgstamais prieskoniais. Tada dedate viską ką tik norite, svarbu, kad produktai nebūrų itin šlapi, pvz. raugintus agurkėlius pirmiausiai reiktų gerokai nuvarvinti. Na o aš pirmiausiai dedu svogūnus (”išgveldenu” po žiedelį), tada pievagrybius, dešrą, paprikas ir galiausiai užberiu sūrį.
Reikės:
Picos padas
9 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 pak. sausų mielių, arba pusė pak. mielių kubelio
3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus (paprasto aliejaus skardai patepti)
truputėlis šilto vandens
druskos
cukraus
galima dėti džiovintų bazilikų ar kitų žalumynų
Pado užtepimas
pomidorų padažas
majonezas
Picos viršus
Galima dėti viską ką tik mėgstate, būtent tuo naminė pica ir puiki, nėra nemėgstamų ingridientų! Aš renkuosi:
dešra, saliamis arba kumpis
sūris
pievagrybiai
svogūnai
paprika
Gaminimas:
Šltame vandenyje ištirpiname mieles, įpilame aliejaus, druskos, cukraus, višką išmaišome, sudedame miltus ir išminkome iki vientisos tešlos. Vandens reikėtų nepadauginti, visuomet geriau dapilti, nes išpilti jau neišeis :) Apie valandą laiko paliekame uždengtą tešlą kilti šiltoje vietoje. Išlikus tešlai kočiojame ją iki skardos formos, dedame į skardą išteptą aliejumi. Ant viršaus tolygiai paskirstome pomidorų padažo ir majonezo mixą. Galime pabarstyti mėgstamais prieskoniais. Tada dedate viską ką tik norite, svarbu, kad produktai nebūrų itin šlapi, pvz. raugintus agurkėlius pirmiausiai reiktų gerokai nuvarvinti. Na o aš pirmiausiai dedu svogūnus (”išgveldenu” po žiedelį), tada pievagrybius, dešrą, paprikas ir galiausiai užberiu sūrį.
Kepti 150 laipsnių temperatūroje 30-60 min (priklausomai nuo viršaus sluoksnių skaičiaus) kol gražiai parus krašteliai ir išsilydys sūris. Mmmm seilė tysta… Skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą