Paella su jūros gėrybėmis
Vis dar prisimenant Ispaniją vakar gaminau nom nom Paella. Gavos tokia pat gera kaip ir Barselonoj. Na gal tik jūros gėrybės jaučiasi, kad šaldytos, o ne šviežiai iš jūros ištrauktos :) Bet tikrai skaniai susivalgė. Dar šiandienai liko, tai jau laukiu, kada baigsis darbas ir galėsiu lėkt namo skanaut! Negana to dar ir atostogos!!! Prižadu parsivešiu naujų receptėlių iš Graikijos! Mmmm net pati sau pavydžiu! Bet dabar receptas.
Reikės:
pusės pakelio/dėžutės “Jasmine” ryžių (~250 g)
pakelio jūros gėrybių mišinio (~200 g)
3-5 v. š. jūros gėrybių padažo (seafood sauce)
kubelio sultinio
a. š. kario
kelių saujų žirnelių
kelių saujų smulkintų paprikų
v. š. aliejaus kepimui
Gaminimas:
Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepiname žirnelius bei paprikas, beriame ryžius, užpilame puse litro vandens, įmaišome sultinio kubelį, karį. Uždengiame ir nuolat pamaišant “troškiname” kol ryžiai šiek tiek pabrinks, vis dapilant vandens jei masę pradeda traukti prie keptuvės dugno. Sudedame jūros gėrybes, supilame padažą ir dar šiek tiek pakaitiname, kol ryžiai suminkštės iki tokios konsistencijos, kokią įprastai valgote. Gardumynas!
Komentarai
Rašyti komentarą