Omletas su šonine ir žirneliais
Kai pradėjau skaitinėti apie Paleo, vienas iš didžiausių minusų buvo ribotas pasirinkimas pusryčiams. Kepsnio gi kasryt neraitysi… O kiaušiniai manęs visiškai neviliojo. Bet po kelių bandymų (buvo ir nelabai sėkmingų) atradau omlečiuko receptėlį, kurį dabar tikrai dažnai skanauju.
Reikės:
~100 g šoninės (aš perku žalią, bet tiks tokia kokią mėgstat)
2 kiaušiniai
a. š. ghee sviesto
mėgstami prieskoniai
pora saujų šaldytų žirnelių (nuostabu būtų ką tik iš daržo, bet…)
Gaminimas:
Į keptuvėje ištirpintą sviestą dedame supjaustytą pamarinuotą (druska, pipirai, kuminas) šoninę ir kaip reikiant paskrudinam. Tuomet beriam žirnelius, maišant kepinam, kol žirneliai paskleidžia savo kvapą ir įgauną normalią formą (iš pasiraukšlėjusių tampą apvalūs gražuoliai). Tada įmušam pora kiaušinių, pamaišom, pakepam ir skanaujam :)
Komentarai
Rašyti komentarą