Naminis majonezas


Nežinau kaip jūs, bet aš mėgstu majonezą. Su kokiais žuvies kotletukais.. Ir iš vis kokia mišrainė be majonkės? :D Internete daug receptų, kaip pasigaminti majonezo namų sąlygom, įvairiems skonių receptoriams. Aš gaminu česnakinį. Gaunas tooooks labai cool :)
Reikės:
griežinėlio citrinos
a. š. garstyčių
skiltelės česnako
žiupsnelio joduotos druskos
1 kiaušinio
2 v. š. alyvuogių aliejaus (light ne extra virgin)
kito mėgstamo aliejaus (aš naudoju makadamijos riešutų ir avokadų)
Gaminimas:
Į mikserį dedame česnako skiltelę, įspaudžiam citrinų sultis, dedam garstyčias, įmušam kiaušinį (palaikytą kambario temperatūroje, ne tiesiai iš šaldytuvo), beriam druską bei supilam alyvuogių aliejų. Įjungiam plakimą ant maximum’o (mano mikseris nėra labai galingas, 4 greičiai, aš jungiu 4). Paplakam minutę ar kelias, įmam kitą mėgstamą aliejų (galima naudoti ir tą patį alyvuogių) ir beplakant pradedam lašinti (po mažą mažiuliuką lašiuką) į mikserį. Po kelių minučių tokių veiksmų išgirsime atoveiksmį - mikselis pradės “sunkiau” plakti, nes masė pradės tirštėti. Lašiname aliejų tol, kol majonezas įgauna reikiamą konsistenciją (pasidaro pakankamai tirštas). Na ką ir viskas. Sudedame majonezą į indelį ir suvalgome jį per savaitę :) Bus nesunku, nes gaunasi apie 100-150 g.
Internete daug kur rašo, kad aliejaus reikia pilti apie 250 ml, t.y. stiklinę. Na nežinau, galit eksperimentuoti ;) Aš kiek stebėjau procesą, tai man gaunasi supilti kažkur 100-120 ml.

Komentarai

Populiarūs įrašai