Lavašo suktinukai su lašiša
Kai darbe ateina kieno nors jubiliejus visi užsisakinėja vaišes iš vieno ir to paties tiekėjo. O aš laukiu jubiliejų, nes tuomet būna tokie žiauriai skanūs suktinukai su lašiša, kurie nuo vaišių pradžios išnyksta jau už kelių minučių. Nusprendžiau, kad nėra čia ko vien balių laukimu gyventi ir pabandžiau pati pagaminti. Rezultatas gal ir ne visiškai toks jubiliejinis, bet tikrai labai neblogas :)
Reikės:
lavašo (Maxima duonos skyrius)
lydyto sūrelio arba lydytos varškės užtepėlės
salotų (krūmelis)
100 g rūkytos lašišos (galima ir daugiau kaip kas mėgsta)
Gaminimas:
Lavašo blyną ištepti lydytu sūreliu, paskirstyti lašišą bei salotų lapus. Standžiai suvynioti bei paslėgti. Įdėti į šaldytuvą palaikyti bent jau kelias valandas, o geriausiai per naktį.
Reikės:
lavašo (Maxima duonos skyrius)
lydyto sūrelio arba lydytos varškės užtepėlės
salotų (krūmelis)
100 g rūkytos lašišos (galima ir daugiau kaip kas mėgsta)
Gaminimas:
Lavašo blyną ištepti lydytu sūreliu, paskirstyti lašišą bei salotų lapus. Standžiai suvynioti bei paslėgti. Įdėti į šaldytuvą palaikyti bent jau kelias valandas, o geriausiai per naktį.
Supjaustyti norimo pločio gabalėliais.
Vietoje lašišos galima naudoti kumpį ar rūkytą žuvį. Taip pat galima dėti daugiau daržovių, pvz. mėlynojo svogūno ar paprikos. Skonio reikalas, nebijokite eksperimentuoti. Skanaus :)
Komentarai
Rašyti komentarą