Lašišos file kepsniai



Tikriausiai žinot ir suprantat, kad mano ir žuvų santykiai ganėtinai keblūs. Nu neskani ji man. Tiksliau be skonio. Bet gi vakar vakare, užėjo toks noras pabandyt išsikept kokį nors žuvies gabaliuką, nes nu tiesiog norėjosi kažko visiškai neįprasto. Taigi va taip gimė visai neblogas (ragautojai sako wow) receptas.
Reikės: 
2 lašišos file gabaliukų (~500 g)
šiek tiek kokosų pieno (~50ml)
žuvies prieskonių
meksikietiškų prieskonių
druskos
pipirų
pusės citrinos
cinamono
v. š. ghee sviesto
Garnyrui:
bet kokių mėgstamų daržovių
Gaminimas:
Lašišą apšlakstome citrinos sultimis, apibarstome druska, pipirais, meksikietiškais prieskoniais, apverčiame ir beriame žuvies prieskonius. Užpilame kokosų pieno ir apibarstome cinamonu. Pavartome, kad prieskoniai pasiskirstytų ir paliekame per naktį marinuotis. Vyniojam į foliją su mėgstamomis daržovėmis, ant višraus uždedam kelis gabalėlius sviesto. Kepam suvyniotus kepsnelius iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Po to dar 10 minučių leidžiam apskrusti nuvynioję folijos viršų. Gooooood one!

Komentarai

Populiarūs įrašai